Díjat is osztottak

2023.08.14. 13:40

Több mint negyven pogácsát kellett a zsűrinek legyűrnie - meg lett a nyertes

A közelmúltban megrendezésre került a huszonegyedik nagypalli falunap és ezzel egy időben a tizenhatodik Pogácsafesztivál.

Dóri-Czine Vanessza

Forrás: Forrás: Nagypall Facebook oldala Fotó: Furstenhoffer Jozsef

A szombati rendezvény 16 órától a Pécs Város Mazsorett együttes műsorával kezdődött, majd Grátz Erika polgármester köszöntötte a jelenlévőket. Ezt követően átadta a „Jó tanuló” díjakat, ez évben összesen nyolc diákot jutalmaztak meg kimagasló tanulmányi eredményeikért. A diákok mellett a város polgármestere köszöntötte az önkormányzati hivatal dolgozóit is. 

A kulturális műsorban felléptek helyi óvodásaink és iskolásaink a Himesházai Sonnenblumen kórus, Babarci Német Nemzetiségi Tánccsoport, a hercegszántói Veseli Santovcani Nemzetiségi Hagyományőrző Egyesület, Keller Miklós, Millich Anikó és Millich József. 

Vasárnap egy óra környékén már a főzési előkészületek folytak mind a 14 bogrács alatt. A pogácsákat kóstoló zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen idén összesen 44 fajta pogácsa érkezett a zsűri asztalához. Hosszas kóstolgatás után hozták meg végső döntésüket.

  • I. helyezett: Schnell Lászlóné
  • II. helyezett: Dobszainé Till Tünde
  • III. helyezett: Bérces Boldizsárné

Míg a bográcsokban rotyogtak a pörköltek, addig három órától kulturális program is várta az érdeklődőket. Először a GRIMASZ színház „Bolondvár” című gyermekműsora szórakoztatta a közönséget, majd a Pécsváradi Ifjúsági Fúvószenekar és a Zengővárkonyi Dalospacsirtákat hallgathatták. Ezt követően a Bonyhádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület közreműködésével habpartit rendeztek. 

A döntés a pörköltek esetében is nehéz volt a zsűri tagjainak. 

  • I. helyezett: Csülkölők (Dobszai Krisztián) csapata
  • II. helyezett: S-2011 Kft (Simó Csaba) és csapata)
  • III. helyezett: A PALLI MADARAK (Schnell László) csapata lett. 

Ez évben is volt közönség szavazás a legjobb/ legtréfásabb vagy fantázia dús csapatnévre. Ezt a kihívást az OKOSTOJÁSOK (óvoda, iskola csapata) nyerte el.

Este nyolc órától a fesztiválsátorban vasárnapi sztárvendég Szandi koncertjén vehettek részt az érdeklődők. Rendezvény ideje alatt mindkét napon ingyenes ugráló vár és körhinta, arcfestés, várta a gyerekeket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!