Vigyázat!

2023.08.01. 15:20

Vonzó üzleti ajánlattal mennek rá a pénzünkre

Az Erste Bank sosem kér a beszélgetés során, hogy bármilyen alkalmazást telepíts a telefonodra, számítógépedre; bárhová elutald a pénzed; megadd a bankkártyád adatait, esetleg George azonosítód és jelszavad, tudatta a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság a saját közösségi oldalán. 

Zsigmond József

Egyre több a telefonos csalások száma, melynek során hamis banki hívásokkal tévesztenek meg. A csalók hétköznapi élethelyzetnek álcázott módszerekkel igyekeznek hozzájutni a hívott fél pénzéhez, van hogy olyan befektetést ígérnek, ami túl szép, hogy igaz legyen. Mint bank felhívta a figyelmet, soha se adjuk ki telefonon internetbanki azonosítónkat, bankkártya adatainkat, ne telepítsünk semmilyen programot az eszközeinkre, ha arra kér egy ismeretlen telefonáló. A megtakarításaid kezelését bízd olyan szolgáltatóra, amely közismerten hosszú ideje ezzel foglalkozik és rendelkezik a szükséges Magyar Nemzeti Bank engedélyekkel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!