Fakanalat ragadnak

2023.09.10. 12:30

A sütés-főzés mesterei mérik össze tudásukat

A Kelet-Mecsek gyöngyszemének számító Szászvárra várják szeptember 23-án a sütés-főzés mestereit – a település ad otthont idén a Falusi Vendégfogadók Nemzetközi Sütő-Főző Fesztiváljának, amelyet 15. alkalommal szervez meg a Baranya Megyei Turizmus Közhasznú Egyesület.

Wald Kata

Fotó: Gazdag Mihály

Az országos fesztivál 2006-ban debütált Hosszúhetényben, ráirányítva a figyelmet a falusi vendégfogadóknál hozzáférhető gasztronómiai csodákra. Az azóta eltelt évek során a hazai és határon túlról érkező csapatok már körbejárták Baranyát, egy alkalommal pedig a Tolna vármegyei Bátán is vendégeskedtek. Idén a rendezvény helyszíneként Szászvárra, a Borház körüli területre és utcákra esett a választás. 

A fakanalat a falusi vendégfogadók mellett kézművesek, borosgazdák, biotermelők, turizmusképző és szervező intézmények képviselői is felvették az elmúlt években – idén is számítanak a részvételükre. A versenyzők előre összeállított egységes nyersanyagcsomagot kapnak. Ebből kell egy menüsort összeállítaniuk – a zsűrizést követően az ételek kóstolására is nyílik lehetőség. A gasztronómiai élményeket idén is hagyományőrző együttesek kulturális műsora, kézműves-bemutatók és -vásár teszik még színesebbé. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!