Mindenre odafigyelnek

2023.09.10. 10:00

Térfigyelő kamerák kerülnek Mánfa több pontjára

Tovább bővíti a térfigyelő rendszert a településen az önkormányzat – ennek részletei is napirendre kerültek a legutóbbi képviselő-testületi ülésen.

Wald Kata

Fotó: Ladóczki Balázs

Az első kamerákat évekkel ezelőtt az önkormányzat épülete köré szerelték fel a faluban, most újabb helyszínekre telepítenének további eszközöket. 

– A fejlesztésre sikeres pályázatával a beruházás költségeinek 85 százalékára mintegy 2,7 millió forint támogatást nyert a település, a fennmaradó 15 százalékát önerőként az önkormányzat saját költségvetéséből finanszírozza -

 tájékoztatta lapunkat Takács Zsolt, Mánfa polgármestere. 

Összesen hat kamerával gazdagodik Mánfa: egy kerül az óvoda épületére, kettő a Harangláb és Budafai út környékét figyeli majd, kettő a Sportpark és az Emlékmű körüli területet pásztázza, egynek pedig a vegyesbolt és a szelektív hulladékgyűjtő sziget környékére lesz rálátása. A cél a közterületi rongálások megelőzése, a közbiztonság további javítása, illetve az önkormányzat reményei szerint a térfigyelő rendszer bővítésének eredményeként a szelektív hulladékgyűjtőnél a sok gondot okozó illegális hulladéklerakás is megszűnik. 

 

Takács Zsolt kérdésünkre elmondta azt is, hogy a kivitelező kiválasztását célzó beszerzési eljárás lezárult, jelenleg az engedélyeztetés fázisában tart a projekt, a kamerák várhatóan jövő tavaszra kerülnek a helyükre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!