Emlékezés

2023.09.03. 07:40

Vasárnap is szerveznek ünnepségeket a bányászok tiszteletére

Kétszáz éven keresztül a bányászat volt a legintenzívebb iparág a Mecseki medencében, s több tízezer ember megélhetését jelentette a régióban.

Bama.hu

A munka nem volt veszélytelen, s most már leginkább csak az áldozataira, továbbá a szakmára emlékeznek a Hétvégén több koszorúzási ünnepségen.

Szeptember 3-án 17 órakor az Ágoston téri bányászemlékműnél a Vasasi Bányász Fúvószenekar játszik, és Bartalovics Zoltán szavalja saját versét. Itt lép fel a Csillag Mazsorett Együttes, míg a koszorúzás a Szabolcs Fejedelem Hagyományőrző Íjász és Lovasíjász Egyesület díszegyenruhásai körében történik.  

Komlón szeptember 1–3. között háromnapos eseménysor zajlik neves rockzenekarokkal, rengeteg programmal.

A hagyományos Pécs–Csertetői megemlékezést az Összefogás Mecsekszabolcsért Egyesület és a Pécsi Kulturális Központ közösen szervezi szeptember 3-án vasárnap 15 órától.  Itt zenél a Vasasi Bányász Fúvószenekar, verset mond Lieber Ilona és Nikolausz Tamás, fellép a Mároki Német Nemzetiségi Tánccsoport, az id. Kása Dániel Tánccsoport, az EuroDance Táncszínház, a Fordan Táncklub,  hallhatjuk a Dzsászti Énekstúdiót, lesz örömtánc, jönnek a mazsorettek és slágerparádét ad a Nappali Akusztik Projekt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!