Összefogás

2023.09.28. 16:28

Visszakerült a kereszt a nagyárpádi templom toronysisakjának tetejére

Búcsúi szentmisén adtak hálát a nagyárpádi hívek csütörtökön azért az összefogásért, aminek köszönhetően helyére került a templom keresztje.

Bama.hu

A ledőlt keresztet állították helyre

Forrás: Kiefer Béla

 A toronysisak még februárban sérült meg. Az orkán erejű szél ledöntötte a keresztet, ami aztán a tetőbe fúródott. Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke az eseményen hangsúlyozta, hatalmas összefogás eredményeként kerülhetett vissza a kereszt a toronysisak tetejére.

 

A szentmisét Kövesi Ferenc atya celebrálta. Miután a felszólalók elhelyezték emlékeiket az időkapszulában daruval emelték a helyére a keresztet. Őri László az eseményen felidézte: Tisztán emlékszik arra a fényképre, mely a közösségi médián terjedt a tetőszerkezetbe fúródott keresztről. Ezt követően a pécsiek és a kertvárosiak összefogtak azért, hogy a templom helyreállítása minél előbb megtörténhessen.

A Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke köszönetét fejezte ki Kövesi Ferenc plébánosnak a sok odaadó munkáért, amit a közösség érdekében végzett. 

- Megtisztelő volt ennek az összefogásnak a részese lenni

 - mondta a politikus.

Őri László kiemelte, hogy Európában példaértékkel bír a pécsiek összefogása. Mert miközben Európa szerte a közösségek elhagyják templomaikat, jó azt látni, hogy a pécsiek ragaszkodnak keresztény gyökereikhez, mely megtartó erőt jelent közösségeink számára, mondta a vármegyei elnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!