Három pillér

2023.10.02. 14:03

A nyugdíjasokat segítené a nemzeti oldal új programja

Minden gyermeknek kötelessége, hogy felnőve gondoskodjék szüleikről, nincs ez másként Pécsen sem: az önkormányzatnak kiemelt felelőssége, hogy a városban élő az aktív kora korukat már hátrahagyó pécsiekről megfelelő módon gondoskodjon – közölte Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető hétfőn.

Bóka Máté Ciprián

– Négyévente egy koncert nem elegendő arra, hogy kifejezzük hálánkat az idősek felé – mondta Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető a szeretet jelképének számító pécsi lakatfal előtt. – Mi egy komplex, három pillérből álló javaslatcsomaggal készülünk, amennyiben jövőre a pécsiek nekünk szavaznak bizalmat.

– Azt javasoljuk, hogy az önkormányzat bővítse a szociális intézményekben a férőhelyeket azok számára, akik nem tudják a családjuk kötelékében megélni idős korukat. Ez az egyik legfontosabb önkormányzati feladat jelenleg. Mellettük pedig a tartalékokkal rendelkezőknek is kínáljanak otthonokat, térítéses apartmanházakat – emelte ki.
A lakhatás mellett fontosnak tartja, a rendellenességek, betegségek korai felismerésének elősegítését.

– Az alapellátást, illetve bizonyos járóbeteg szakellátást nyújtó önkormányzatnak van kiemelt szerepe abban, hogy bekapcsoljuk az időseket abba, hogy rendszeres, ingyenes szűrővizsgálatokkal, felvilágosító programokkal elérjünk minden időst – mondta.

A komplex program harmadik pillérére rátérve elmondta azt is, hogy minden idős arra vágyik, hogy nyugdíjas éveik aktívan teljenek.

– Az önkormányzatnak kötelessége a saját eszközrendszerén keresztül a városi sportvállalattól kezdve a kulturális szolgáltatón át az egyéb aktív kikapcsolódást vagy szabadidős tevékenységet támogató önkormányzati cégekig egy olyan programkínálat megalkotása, amellyel az idősek a mindennapokat élményekben gazdagon, közösségen belül meg tudják élni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!