Járdafelújításra is jut

2023.10.08. 13:20

Folyamatosan szépülnek a terek Siklóson

Az idei évben összesen 10 köztéri pad, 10 ezer darab térkő legyártását, valamint a Béke utcában egy járdaszakasz felújítását végezték el a Siklósi Városgondnokság munkatársai a Start munkaprogram keretében. Ezen kívül is számos felújítás és közterület-szépítés zajlott, melyhez a város önkormányzata csaknem tízmillió forintot biztosított.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Az év elején új, térkövezett parkolót építettek a Sallai utcában, térkövezéseket végeztek a belvárosban, Máriagyűdön a Pécsi úton pedig terelőoszlopokat helyeztek ki, árkot burkoltak, továbbá járdafelújításokat végeztek több utcában. Elkészült a mária­gyűdi templomnál lévő játszótér felújítása is. Ezenkívül a Harkányi úton a tömbházak melletti játszótér köré kerítést építettek, és három helyszínen a városban napelemes lámpákat telepítettek. A dolgozók által legyártott közterületi padokat a lakossági igények alapján kihelyezték. A városgondnokság munkatársai Siklós több pontján korlátokat festettek, és a temetőkben is végeztek munkálatokat. Felújították az önkormányzati, a katolikus és a katonai temető kapuit, és lefestették az előtte lévő parkolók térelválasztó oszlopait is. A katolikus temető elé padot helyeztek ki, és egy helyi vállalkozó felújította a kerítést. 

Jelenleg a Tavasz utcában zajlanak a munkálatok, itt 200 méter hosszan újul meg járdaszakasz, október 10-én pedig megkezdődnek a katolikus temetőben is az építkezések: a kápolna előtt egy 80-100 négyzetméteres tér újul meg. Ezenkívül még idén a Gyűdi út, Felszabadulás úti csomópontjába egy 6-8 férőhelyes parkolót alakítanak ki a Start munkaprogram keretében legyártott térkő elhelyezésével. 
Hirdi Attila, a városüzemeltetésért felelős alpolgármester elmondta, a városgondnokság munkatársai idén is szép munkát végeztek, jól haladtak a feladatok elvégzésével. A városgondnokság dolgozói létszáma 56, melyből 33 főt a Start munkaprogramban foglalkoztatnak. A többi 23 közmunkást a siklósi önkormányzat évente négyszer 60 ezer forinttal támogatja. A városgondnokság eszközparkja idén is bővült egy traktorral és egy pótkocsival, és két komolyabb fűnyírógépet is beszereztek. Ami a következő évet illeti, szeretnének előrelépni a zöldítésben a gépeket tekintve is, tehát egy-két benzinmotoros gépet akkumulátorosra cserélnének. 

A városgondnokság munkájával kapcsolatban mindenképpen érdemes még kiemelni, hogy Siklós minden évszakra, illetve ünnepre gyönyörűen feldíszített terekkel várja a városba látogatókat. Ezek a dekorációk Tódor Ágnes ötlete nyomán készülnek, és a városgondnokság dolgozói közösen vesznek részt a megvalósításban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!