Különleges hely

2023.10.08. 10:30

Vízbe dobnak minket az alkotók

A Tisza-tó születésének ötvenedik évfordulója alkalmából készült egy természetfilm Tiszta-tó, az ember alkotta paradicsom címen, amelyet Pécsen a Cinema City és az Apolló Mozi is vetít október 8-án.

Czeczon Enikő

Illusztráció

Fotó: Bernard Barroso

Ez a tó egy különleges hely, amelyet az ember épített, a természet pedig belakta. Az alkotás mesélője, Ljasuk Dimitry, aki kézen fogja a nézőt, és mind a négy évszakot átívelve bemutatja, hogy az évtizedek során mivé lett ez a különleges hely.  

A film író-rendezője Szendőfi Balázs számtalan díjat és elismerést bezsebelt már természetvédelmi, kutatói és filmes munkásságáért. A már említett mesélő filmjeiről és környezetvédelmi tevékenységéről ismert, ő az, aki elkészítette a Jóreménység-szigetét, ami a Tisza-tavon játszódik.

A keátorok között szerepel Fehér Zoltán operatőr, aki számos természetfilm készítője. Olyan alkotások köthetők a nevéhez, mint a Vad víz: Aqua Hungarica és a Múlt és jelen: Vizeink az ember kezében, valamint a Rejtett világ: A vadvizek története 2023-ban a Gödöllői Természetfilm Fesztiválon fődíjat nyert. 

A pécsi Apolló Mozi okótber 8-án 17 órakor, míg a Cinema City három alkalommal – 10:00; 14:30; 18:20 – vetíti a filmet. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!