Zászlós megoldás

2023.11.19. 11:30

A Nagykozár és Pécs-Újhegy közötti útszakaszt tennék biztonságosabbá

A Nagykozárért Alapítvány 2008-óta létezik, ám sokáig inaktív volt. Az idei év tavaszán azonban egy lelkes helyi lakos, Radivojevics Dávid vette át a vezetését, számos tervvel, ötlettel a tarsolyában.

Tóth Viktória

Fotó: Löffler Péter

– Szerettem volna indítani egy helyi egyesületet, hogy összekovácsoljam a nagykozáriakat, ekkor kapóra jött a felajánlás, hogy vezessem a Nagykozárért Alapítványt. Örömmel tettem ennek eleget, és azóta ezen keresztül szervezünk rendezvényeket, mozgósítjuk a településen élőket és a környékbelieket – idézte fel a kezdeteket.

Radivojevics Dávid családjával tavaly Halloweenkor nyitotta meg a faluban a Cafe BramaSole-t, az otthonkávézót, ami sok esetben helyszínéül szolgál a változatos programoknak.

Két önkéntes segítője is van az alapítványnak, Csányi Botond és Egervári Zoltán, akik hozzáértő szemmel, s akár anyagi támogatással is kiveszik a részüket az alapítvány működéséből. Felvetették, hogy szükség lenne a Nagykozár és Pécs-Újhegy közötti útszakaszon valamire, ami biztonságosabbá tenné a közlekedést. Mert a körülbelül 500 méteres szakaszon esti, téli útviszonyok között veszélyes a gyalogos közlekedés. Így indult a Látni és látszani kampány, melynek első feladata kihelyezni láthatósági zászlókat az útszakasz elejére és végére. A gyalogosok ezeket foghatnák séta közben, ezzel segítve a balesetmentes közlekedést.

Az engedélyek már megvannak, támogatásul sikerült a Körber vállalattól az eszközök egy részét megkapni, a zászlókat a Nagykozárért Alapítvány finanszírozza. A kivitelezést pedig saját kezűleg oldják meg hamarosan, amint minden eszköz megérkezik hozzájuk. 

Sok a program

Az ünnepi időszakhoz közeledve a Nagykozárért Alapítvány számos tematikus programot is szervez. November 19-én például adventi készülődésre várják az érdeklődőket az otthonkávézóba, délután 15 órától. Lesz Ringató műsor, szervezett gyerek játékok animátor segítségével, a gyerekeknek mézeskalács díszítés. Adventi koszorú készítés is szerepel a programok között, eközben a gyerekek megírhatják levelüket a Mikulásnak és bedobhatják a postaládájába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!