Megújult a faluház

2023.11.29. 19:15

Az abaligetiek már több rendezvényen is birtokba vehették az épületet

Átépítették Abaliget község faluházát a Terület- és Területfejlesztési Operatív Program Plusz támogatásával.

Czeczon Enikő

A 2023-ban lezárult „Abaliget közösségi infrastruktúra fejlesztésű” című projekt megvalósítására a település önkormányzata nyolcvan millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert 2022 áprilisában.

A község kulturális életének, a közösségi programok szervezésének, lebonyolításának színtere, a Faluház került átépítésre és felújításra, amely megújult környezetben ad helyet a közösségi és szórakozási rendezvényeknek, ünnepi eseményeknek, kluboknak, köröknek, könyvtáraknak, valamint az időszakos és állandó helytörténeti kiállításoknak.

Több mint száz évvel ezelőtt épült meg Abaliget központi részén a Faluház, amely megépülése óta kisebb és részleges felújításokon, bővítéseken esett át, azonban napjainkra az épület felújításra szorult.

A projekt magába foglalta a teljes tetőfedést, a homlokzatfelújítást, a nyílászárók cseréjét, a villamoshálózat átalakítását, felújítását és a fűtési rendszer cseréjét, valamint a fejlesztés keretében egy új fogadótér került kialakítására. Mindemellett az udvar egy esztétikus, kiépített közösségi színtérré alakult, valamint a projekt lehetőséget adott arra is, hogy az épületet akadálymentesítsék, így a fogyatékkal élőknek is könnyebbé vált a programokon való részvétel.  

A felújított Faluház első rendezvénye a 2023 júliusában zajló falunap volt, azóta pedig Abaliget lakossága több rendezvény, program, koncert keretében is birtokba vette az épületet.  

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!