Mindenki várja

2023.11.23. 14:40

Lovaskocsin, csengőszóval érkezik a Mikulás a falu gyermekeihez Királyegyházán

Téli ünnepi lázban ég a festői kistelepülés, Királyegyházán ugyanis jónéhány kezdeményezés segíti a karácsonyra való ráhangolódást. November 25-én 10-től délig a Civil Közösségi Színtérben közös adventi készülődésre várják a lakosságot karácsonyi díszek készítésére.

Mohay Réka

A kép illusztráció

Forrás: MW

Elkészítik az élő adventi naptárat is, szintén 25-éig várják azon lakók jelentkezését (a [email protected] címen), akik az utcafronti ablakukat egy meghatározott dátum jegyében kreatív módon ünnepi díszbe öltöztetnék.

December 3-án, advent első vasárnapján 16 órától a Civil Közösségi Színtérbe hívják a gyermekeket, akiket interaktív Mikulás műsorral várnak, „Eltűnt a Mikulás” címmel.

A Mikulás segítői postaládát is elhelyeztek a királyegyházai önkormányzat épülete elé, ahová december 5-ig dobhatnak be leveleket  névvel és címmel ellátva a gyerekek, s a segítők ígérik, a Mikulás válaszolni fog mindenkinek, apró meglepetéssel is kedveskedve számukra.

December 5-én pedig a Mikulás lovaskocsira pattan és körbejárja a falu utcáit, hogy minden tizennégy év alatti gyermeket megajándékozzon. 17 órakor indul csapatával a faluvégről, közeledtét csengőszó és zene jelzi majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!