Vadmacska a Mecsekben

2023.11.29. 10:46

Nem mindennapi állattal találkozott a természetjáró a Mecsekben

Ritka pillanatot kapott lencsevégre Zobákpuszta közelében Wéber Gábor, aki november 26-án egy vadmacskába botlott túrája során.

Czeczon Enikő

Forrás: Hír TV

Fotó: Wéber Gábor

A természetjáró szerint az állat félénk volt és óvatos, de ő maga is meglepődött, hiszen ritkán találkozni vadmacskával.  

A Lelépő oldalán olvasható az az információ, hogy három éve a Duna-Dráva Nemzeti Park munkatársainak már sikerült megörökíteniük egy példányt a Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzetben egy kameracsapda segítségével, valamint egyszer még sikerült lefotózni egy vadmacskát, viszont akkor csak egy villanásra. 

Általában kivadult, kalandozó házimacskákat látni helyettük, ami egyébként az egyik legnagyobb veszélyforrása az amúgy fokozottan védett állatfaj fennmaradásának, hiszen a szakértők szerint a házimacskák nemcsak a faj genetikai elszegényedése miatt veszélyesek, hanem azért is, mert versengenek a táplálékért és a legjobb búvóhelyekért, valamint betegségeket adhatnak át a vadmacskáknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!