Vannak saját értékeink

2023.11.16. 13:46

Pécsnek nem román, svájci és argentin hagyományok kellenek!

A pécsi FIDESZ-KDNP-ÖPE frakciószövetség “Pécs brandjének Drakula gróf helyett Athinay Simonra kell épülnie" kapcsán tartott sajtótájékoztatót. A Barbakán bástya északi bejáratánál dr. Kamarás Péter önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy a polgári oldal képviselői sokat foglalkoztak azzal milyen kultúrkincseket, hagyományt lenne érdemes a pécsi városvezetésnek felelevenítenie.

Bóka Máté Ciprián

– Péterfy Attila baloldali polgármester 2019-ben még Drakula gróf pincéjével, kampányolt, ami valójában nem más, mint Vlad  Tepes havasalföldi román fejedelemnek az állítólagosan a Széchenyi tér alatt elhelyezkedő pincéje, amit egyébként is vitatnak – mondta, hozzátéve, hogy "ez nem magyar kultúrkincs, hanem román, ráadásul a bemutatásához fel kellene bontani a Széchenyi teret, aztán pedig kiderülne, hogy "egy pince".

Nem erre van szükség, és nem argentin, svájci, román hagyományokra Pécsen, hanem az ide látogatóknak a magyar nemzet hagyományait kellene bemutatni, például Athinay Simonét, aki a vitézeivel farkasszemet nézett az ostromló török sereggel - emelte ki Kamarás. 

– Ezek mellett például a székesegyházunkat lenne érdemes bemutatni, ami páratlan egész Kárpát-medencében, vagy Európa egyik legelső egyetemének a maradványait lenne érdemes a nagy közönség elé tárni. A polgári oldal képviselőiként emellett vagyunk, ezeket támogatjuk, és ha jövőre a szavazók mellettünk teszik le a voksukat, akkor magyar hagyományokra épülő kulturális programot szeretnénk összeállítani – mondta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!