Döntöttek

2023.11.10. 16:20

Saját erőből is támogatják tűzifával a lakosokat

Több olyan önkormányzat is van, amely nem jogosult a szociális tűzifa pályázatra, így állami támogatással nem tudják a lakosságot segíteni, de önerőből gondoskodnak arról, hogy a rászorulók térítésmentesen juthassanak tűzifához.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Mészáros János

Harkány lakosságszáma meghaladja az 5000 főt, így kiesik a pályázati lehetőségből, de a korábbi években megszokottaknak megfelelően idén is biztosítanak téli tüzelő-támogatást. A képviselő-testület az elmúlt évekhez hasonlóan úgy döntött, hogy az önkormányzat saját tulajdonában álló vegyes tűzifa készletből nyújt „önkormányzati tűzifa juttatást”. Összesen 50 köbméter áll rendelkezésre, az igényléseket november 17-ig várja a hivatal. A kérelmeket- a benyújtási határidő lejártát követően a Szociális Bizottság bírálja el, majd az önkormányzat gondoskodik a tűzifa kiszállításáról is.

Siklós önkormányzata szintén önerőből támogatja a lakosságot, ezekben a napokban a Városgondnokság folyamatosan szállítja ki a tűzifát, összesen 60 családnak. 

Ezen kívül több kistelepülésen saját költségen vásárol az önkormányzat tűzifát, hogy így – az állami támogatásként kapott mennyiséget kiegészítve – minden családot tudjanak támogatni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!