Nemzeti szuverenitásunk a tét

2023.11.28. 19:21

Szita Károly: Brüsszel nyilvánosságra hozott tervei vérfagyasztóak - galéria

Megtelt a harkányi Művelődési Ház érdeklődőkkel szerda este, amikor is Szita Károly Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke tartott előadást Védjük meg a szuverenitásunkat! címmel. A fórum az újabb nemzeti konzultáció kérdéseit taglalta.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Mint mondta, a nemzeti szuverenitásunk védelemre szorul, ugyanis Brüsszel elmúlt hónapokban nyilvánosságra hozott tervei vérfagyasztóak. Olyan dolgokat szeretnének elérni, amelyek ha megvalósulnának, az a függetlenségünket sértené. Brüsszel továbbra is fegyvereket kíván küldeni az ukrán-orosz konfliktusba és pénzt kér a tagállamoktól, hogy a fegyverkezést tudja folytatni, emellett ismét az asztalra kerül a kötelező migrációs kvóta ügye, pedig a magyarok ezzel kapcsolatban már kinyilvánították a véleményüket. 

A harmadik fontos ügy egy szeptemberben általuk megfogalmazott nyilatkozat, amely szerint az európai uniós tagországoknak az energia támogatási rendszerüket fokozatosan meg kellene szüntetni. Ha ezt Magyarország megszüntetné, akkor a mostani gáz és villanyszámlájuk a nyolcszorosát-kilencszeresét fizetnék a magyar emberek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!