Összefogás

2023.11.25. 15:20

Teljesen megújult a közelmúltban a falu temploma

Példás összefogás eredményeként újult meg Hásságy temploma, amelyet a hétvégén áldott meg ünnepélyes keretek között Felföldi László pécsi megyés püspök.

Wald Kata

Fotó: Sybillla

A Pécstől mintegy 17 kilométerre fekvő, mindössze 260 főnyi népességű település római katolikus temploma 1753-ban épült – ezúttal a külső felújítására került sor. 

– A november 18-i ünnepi szentmisén elhangzottak szerint már 2015-ben, a Páduai Szent Antal-templom belső felújításának idején megfogalmazódott a külső renoválás gondolata, melyet nyolc év után siker koronázott – adott hírt az eseményről a Pécsi egyházmegye. – A hásságyi önkormányzat képviselő-testülete 2022-ben kezdeményezte Felföldi László pécsi megyés püspöknél az önkormányzati és egyházmegyei forrásokból, valamint magánszemélyek adakozásából a mintegy 20 millió forint értékben megvalósult felújítást. A tényleges munkavégzés 2023 júniusában kezdődött el és szeptemberben fejeződött be – közölték.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!