Egyszerűbb, gyorsabb

2023.12.03. 20:50

Így működik a Mohácsi Kórházban az új Járóbeteg Irányítási Rendszer a szakrendeléseken

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ  Mohácsi Kórházában novembertől első ütemben a bőrgyógyászati, a fül-orr-gégészeti, a gyermek fül-orr-gégészeti, a reumatológiai és az ortopédiai szakrendeléseken vezették be a Járóbeteg Irányítási Rendszer (JIR), amelynek használatához útmutatót tett közzé az intézmény.

Máté Balázs (Mohácsi Újság.hu)

Képünk illusztráció

Forrás: pixabay.com

Azt írták, a rendszer működtetéséhez sorszám kiadó automatát helyeztek el  a főbejárat aulájában. Az automata használatát betegirányító munkatárs segíti. 

A sorszám kiadó automata használata az érintett szakrendelések esetében kötelező. Az időponttal nem rendelkező beteg esetén: a „Betegfelvételre megyek" felirat kiválasztása után húzhatják ki a gépből a sorszámot, amivel a recepcióhoz, majd a szakrendelőbe kell menni. Időpontra érkező beteg esetén az „Előjegyzésre érkeztem" felirat kiválasztása után lehet megadni a TAJ-számot, majd elvenni a sorszámot, ami után a recepció, majd a szakrendelő következik. A sorszám a szakrendelések várójában kihelyezett monitoron követhető nyomon. A rendszer TAJ-szám alapján működik, a recepción csak annak alapján tudják rögzíteni, keresni, illetve időpontot adni. A pontos adatfelvételhez szükség van továbbá a személyi igazolványra és a lakcímkártyára, valamint a beutalóra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!