Futottak az állatokért

2023.12.09. 20:35

Ismét jótékonykodtak a csúnya karácsonyi pulcsisok (galéria)

Összesen 78-an regisztráltak az idei, immár negyedik csúnya pulcsis futásra, melyet a máriagyűdi Czukor Borsó, illetve a siklósi várkertben működő Vártalak Kávézó tulajdonosa, B. András Márta szervezett.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: ZS. K.

Ha sok csúnya karácsonyi pulcsit viselő egy helyen gyűlik össze, az a világon mindenhol a jótékonysághoz kapcsolódik. A máriagyűdi Czukor Borsó tulajdonosa immár negyedik éve szervezi meg a Fuss csúnya karácsonyi pulcsiban eseményt, de itt sem a futás volt a lényeg, hanem a jótékonyság, és figyelemfelhívás az állatvédelemre, valamint az állatvédő szervezetek munkájára. 

A futás nevezési díjából (2000 Ft/fő) befolyt összeget ugyanis a szervező a környékben működő állatvédő szervezeteknek (a Tenkesalja Állatvédő Egyesületnek, a Kis Mancsok Nagy Szívek Állatvédő Egyesületnek és a Harkányi Állat és Természetbarátok Egyesületének) ajánlja fel. 

A futókat Balázs Csaba, a Siklósi Várbaráti Kör elnöke is köszöntötte.

 – Karácsonyhoz, a szeretet ünnepéhez közeledve az ember szíve, sőt akár a pénztárcája is könnyebben megnyílik, s talán szívesebben is adományoz ebben az időszakban. Ugyanakkor az állatvédő szervezeteknek nem csak ilyenkor van szükségük anyagi forrásokra és támogatásra, hanem az év minden időszakában – mondta, majd felhívta a figyelmet a környékben működő egyesületek fontos és lelkiismeretes munkájára.

A szervező, B. András Márta is nagy állatbarát, sőt, ő maga is egy mentett kutya gazdija. „Habcsókot” két éve fogadta örökbe, azóta a Czukor Borsó házőrzője, házi kedvence. A kiskutya azok helyett is teljesítette a távot, akik valamiért nem tudták ezt megtenni, de a jó célt támogatni szerették volna. A szombati futásra ugyan kevesebben regisztráltak, mint tavaly, ugyanakkor legalább 120 főt mozgatott meg az esemény, és mindenki örömmel fogadta a sok-sok résztvevő kutyát is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!