Jobb félni, mint megijedni

2023.12.25. 16:36

Komoly veszélyek lesnek a nyugdíjasokra a számítógép előtt

– Az idősebb korosztály nem ismerkedett meg tizenévesen a számítógéppel, és ezért a mai napig tart tőle – erről is beszélt egy korábbi podcast-adásunkban Morvai Levente informatikus, aki azt is elmondta, hogyan lehet kiszúrni, ha valaki át akar verni minket.

Bama.hu

A könnyű kezelhetőség bizony becsapós is lehet

Még szeptemberben volt szerkesztőségünk vendége Morvai Levente informatikus, aki több tanfolyamot is tart Pécsett nyugdíjasoknak, így első kézből ismeri, hogy hogyan viszonyul az idősebb generáció a számítógéphez, illetve az internet világához.

– Folyamatos bennük a félelem: attól tartanak, hoyg elrontanak valamit, hogy rosszra kattintanak, és ezzel visszafordíthatatlan folyamatokat indítanak el – mondta beszélgetésünkben Morvai Levente. – Ráadásul nagyon gyorsan változik ez a világ, egy alkalmazás frissülése nekik komoly kihívást jelent, pláne, ha mondjuk az ikonja is megváltozik. Ugyanakkor tanulással ez az akadály is megugorható, sőt, azt is meg lehet tanulni, hogy hogyan vegyük észre, ha egy átverés részesei vagyunk.

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!