Útinfó

2023.12.10. 08:40

Vasárnap inkább maradjunk otthon: köd és brutális ónos eső okozhat fennakadást az utakon

Bama.hu

Fotó: Kozma István

Útlezárások Baranyában és környékén

Az 56-os főút 26-os km-nél Bátaszék térségében egy személygépjármű pályaelhagyásos balesetet szenvedett, fél pályán halad a forgalom.

Az 58-as főúton, Szalánta belterületén a 12-es és a 15-ös km között csatornáznak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Csúsznak az utak

A Dunántúlon csapadékos az időjárás. Vasvár, Marcali és a Pécs térségében sokfelé ónos eső esik, az Észak-Dunántúli tájakon, főként havazik, a Közép-Dunántúli tájakon havazik vagy havas eső esik,a  Nyugat-, és Dél-Dunántúli tájakon inkább havas eső, eső esik.

A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata az ország jelentős részén a preventív védekezés nyomán sónedves. A fő- és mellékutak a csapadékos Dunántúli területeken vizesek, havasak, helyenként latyakosak. A Mecsekben és környékén ködfoltok nehezítik a közlekedést. 

Figyelmeztetés!

A nyugat felé mozgó, több hullámban érkező csapadékzónából kiemelten a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön várható ónos eső, amelynek mennyisége helyenként 1-5 mm között várható. Lokálisan akár 5 mm-t meghaladó ónos eső sem kizárt. A csapadék várható halmazállapotában mutatkozó erős bizonytalanság miatt akár piros riasztás is érvénybe léphet. A délelőtt második felétől várhatóan fokozatosan esőbe vált a csapadék.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!