Szegények Angyalai

2023.12.08. 16:40

Pécsi szegény és idős barátaik karácsonyát teszik szebbé – most mi is segíthetünk!

A 2023-as karácsonyt is szebbé tehetjük pécsi szegények és idősek számára.

Mohay Réka

Fotó: Mohay Réka

A Szent Egyed Közösség ugyanis idén adventben is meghirdette, immár harmadik alkalommal, a Szegények Angyalai kampányt, amelyben személyre szóló módon készíthetünk ajándékot egy környékbeli rászoruló számára.

Magyarországon Budapesten, Pécsen, Monoron szervez karácsonyi ebédet a római eredetű Szent Egyed (Sant’Egidio) Közösség. Hajléktalanok, rászorulók, intézetben élő idősek, szegény gyerekek és családjaik, illetve menekültek részére készítik el december 25-én az ünnepi ebédet, ahol családi, baráti hangulatban tölthetnek együtt időt a közösség tagjai és segítői társaságában. A közösség ebédjéhez segítőként is lehet csatlakozni.

– Az ünnepen megajándékozzuk szegény barátainkat, igyekszünk személyre szóló ajándékcsomagokat összeállítani részükre. A finom ünnepi ebéd és az ajándékok biztosításához kérjük a felajánlásodat. Az ünnepen csak szép, új tárgyakat adunk, amit mi magunk is szívesen fogadnánk. Az űrlapon jelezheted, ha ajándékot szeretnél küldeni, vagy pénzzel (átutalással) szeretnéd támogatni egy rászoruló karácsonyi ebédjét, ajándékát – tette közzé felhívását a közösség.

Aki segíteni szeretne, ide kattintva töltheti ki az információs űrlapot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!