Ha elmúlik karácsony, a szeretet lángja...

2023.12.26. 19:47

Rövid szolgálat: ez a pécsi karácsonyfa már egy kuka mellett végezte

Mégis mit vétett az a kertvárosi karácsonyfa, amely már karácsony másnapján egy kuka mellett hever?

Dömötör Géza

Néhányan versenyt űznek abból, hogy meddig ékesíti lakásukat a szépen, mívesen feldíszített karácsonyfa. A szokások szerint a fát vízkereszt ünnepén, január 6-án illik leszedni, de többen kitolják ezt január végéig, sőt olyanról is tudunk, aki húsvétig tartotta a díszek visszadobozolását.

Úgy tűnik, idén abból is versenyt űztek néhányan, hogy mennyire gyorsan képesek letudni a tűlevelek seprését. Pécsett egy kertvárosi tízemeletes mellett már kedden délután, karácsony másnapján egy kuka mellett végezte a képen látható versenyző.

Mi miatt van az utcán?
Fotó: bama.hu

De ne legyünk igazságtalanok, így gyorsan végigpörgettünk néhány élethelyzetet, hogy mi okozta a fenyő korai vesztét. A sorrend nem valószínűségi sorrendet jelöl, de szívesen várjuk a tippeket a legvalószínűbb kimenetelre:

1. A fát ledöntötte a macska/kutya. Nem volt maradása a törött díszek miatt sem.

2. A fát sajnos fel sem díszítették, betegség, nem várt családi események miatt.

3. Odaégett a bejgli, ami egy olyan konfliktusvihart indított a családban, hogy gyorsan túl akartak lenni az ünnepen, így a fán is.

4. A család véletlenül két fát vett, ezt fel sem állították, de nem akarták korábban az utcára rakni időhiány miatt.

5. E sorok írója is bosszankodik: mintha idén hamarabb hullajtaná a tűleveleket a fa: ezt elégelte meg a kertvárosi lakos, így inkább rövidre zárta az ünnepet.

6. Nincs itt semmi látnivaló, szerdán reggel munka. Elfogyott a halászlé, a maradék töltött káposztát holnapra beviszi munkába, de ennyi, túl akartak lenni rajta.

7. Ismeretlen kertvárosi művész utcai performanszát látjuk, célja, hogy megírja a bama.hu. Megírta...

Ha Önnek van jobb ötlete, nyugodtan ossza meg velünk levélben, vagy a Facebookon kommentben, hogy mi lett a fa veszte.

Addig is boldog ünnepeket, amíg még kitart!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!