Sikeres évet zártak

2023.12.13. 17:30

Sajtószalon: az MTVA szerkesztő-riportere érdemelte ki a díjat

A Pécsi Tudományegyetem Adventi Sajtószalonján lehetőség nyílik a sajtó munkatársainak az egyetem vezetésével közvetlenül, kötetlen hangulatban is beszélgetni. Az eseményt szerda délelőtt tartották.

Tóth Viktória

Fotó: Löffler Péter

Több mint húsz éves hagyomány, hogy karácsony előtt összegyűlnek az újságírók és tévések valamint a PTE vezetői és sajtókapcsolatokért felelős munkatársai egy kellemes hangulatú fogadásra. Az idei Adventi Sajtószalont a dr. Halasy-Nagy József Aulában rendezték meg, kezdésként a vendégek megtekinthették az Universitas Televízió összefoglalóját az idei év kiemelkedő eseményeiről, sikereiről.

Ezt követően Miseta Attila professzor, az intézmény rektora értékelte az esztendőt. A rektor elmondta, hogy az évet ugyan kissé beárnyékolták a világban történt háborús események és az infláció is negatív hatással volt például az egészségügyre. Ennek ellenére számos eredményes fejlesztést, rendezvényt valósítottak meg az egyetemhez kapcsolódóan. Örömteli, hogy újra a PTE érdemelte ki a „legsportosabb egyetem”, valamint a „legzöldebb egyetem” titulusokat is. Minden bizonnyal még a jövő év első felében sor kerülhet a PEAC új kézilabdacsarnokának átadására, és a PTE KK Gyermekgyógyászati Klinika új gyermeksürgősségi épületén is már az utolsó simítások zajlanak.

 

– Hálásak vagyunk azoknak a médiamunkatársaknak, akik látni és láttatni engedik az egyetemet. Mi nem várunk el semmi mást, mint azt, hogy mindenkor korrekt tájékoztatást adjanak. Az a talentum, ami itt, a Pécsi Tudományegyetemen megvan és aminek a megszerzésére folyamatosan törekszünk egyfajta garancia arra, hogy a PTE a következő legalább 30-40 évet is mint Magyarország egyik legerősebb, legkiválóbb intézménye élje meg – foglalta össze gondolatait a rektor.

Az esemény a Vocapella elnevezésű formáció tagjainak ünnepi műsorával zárult.

Sasvári Bernadett kapta meg idén a sajtódíjat

A PTE Szenátusa 2000 óta minden évben a „Pécsi Felsőoktatásért” sajtódíjjal ismeri el egy-egy olyan médiamunkatárs vagy sajtóorgánum munkáját, aki vagy amely hozzájárult az intézmény hírnevének öregbítéséhez. Idén Sasvári Bernadett, az MTVA szerkesztő-riportere, baranyai tudósítója érdemelte ki a díjjal járó oklevelet és az egyetem címerével ellátott arany kitűzőt. Bernadettnek az elmúlt években több mint 300 élő bejelentkezése volt Pécsről vagy Baranyából. Ezeknek jelentős része a Pécsi Tudományegyetemhez köthető. Beszédében kiemelte, hogy az egyetemen folyó magas szintű és szerteágazó szakmai munka lehetővé teszi, hogy szinte minden témában tud megfelelő, hiteles szakembereket találni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!