Változások!

2023.12.09. 15:40

Új útvonalon járnak vasárnaptól a komlói vonatpótlók

A hagyományoknak megfelelően év végén országosan változik a Volánbusz Zrt. menetrendje. A 2023/2024-es időszakra vonatkozó új menetrend a helyközi és távolsági járatokra vonatkozik, Komlón a helyi járatokat nem érinti – írja lapunkhoz eljuttatott közleményében a Komlói Autóbuszos Tömegközlekedés Blog.

Bama.hu

Forrás: Volánbusz Zrt.

2023. december 10-től az alábbi változások lépnek életbe Komló térségében:

5610 Pécs – Mánfa – Komló vonal:

A 7:20-kor Komlóról Pécsre közlekedő gyorsjárat az új menetrend életbelépésétől hagyományos járatként közlekedik a vonalon, így minden érintett megállóhelyen megáll. Ezzel a 7:30-kor Komlóról Pécsen és Harkányon át Siklósig közlekedő járatot kívánják tehermentesíteni, hiszen sokan Határtetőig ezzel az autóbusszal szoktak utazni, ami zsúfoltságot okozott a Nagymányok-Komló-Siklós járaton. December 10-től a Határtetőig utazóknak a 7:20-kor induló Komló-Mánfa-Pécs belassított járat javasolt, amely megáll Határtetőn és Mánfán is.

5741 Komló – Komló (Sikonda) – Magyarszék – Liget vonal:
A munkanapokon 5:20-kor Magyarszék, Baráttúri elágazástól Komlóra közlekedő járat meghosszabbított útvonalon jár: Magyarszék, Vasúti átjárótól indul 5:17-kor.

5931 Kaposvár – Sásd – Komló vonal:

A 6:00-kor Komlóról Kaposvárra induló járat szabad-és munkaszüneti napokon Kaposvár, Kisgát megállóhelyen is megáll.

Az új menetrend nem érinti Komló távolsági járatait, így a Komló-Budapest, Komló-Siófok-Székesfehérvár járat a megszokott menetrendben közlekedik december 10-e után is.

VÁLTOZÁSOK A VONATPÓTLÁSBAN

December 10-én változik a Komló-Dombóvár között közlekedő vonatpótló autóbuszok menetrendje, sőt útvonala és menetideje is. Vasárnaptól kétóránként indulnak majd a vonatpótló járatok a két város között.

A vonathelyettesítő járatok a jelenlegi közúti vonalvezetéstől eltérő, rövidebb útvonalon, Magyarhertelend, Bodolyabér és Godisa érintése nélkül, a 66-os főúton közlekednek, ennek köszönhetően 50 percre csökken a menetidő. Magyarhertelend, Bodolyabér és Godisa településeket a menetrendszerinti Volánbusz járatok a megszokottak szerint továbbra is kiszolgálják. A jelenlegi hajnali, 4:31-kor induló Dombóvár és Komló, valamint esti, 20:36-kor induló Komló és Dombóvár közötti vonat helyettesítő járat megszűnik. Ennek értelmében az első vonatpótló Komlóról 5:04-kor, az utolsó 19:04-kor, míg Dombóvárról az első járat 6:02-kor, az utolsó 20:02-kor indul.

Korszerű buszokkal pótolnak

A Volánbusz a Komló-Dombóvár vasútvonal kiszolgálásához a korszerű és környezetkímélő Credobus Econell 12 típusú, hazai gyártású szóló autóbuszait állította forgalomba. A legújabb beszerzésű autóbuszok légkondicionáltak, elektronikus utastájékoztatási rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel és a felszállást segítő rámpával, valamint USB-csatlakozóval rendelkeznek. Kerékpárok nem szállíthatók a buszokon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!