Mosolymanó

2024.01.05. 12:00

Az év első felében sem feledkeznek meg a rászorulókról

A pécsi Mosolymanó Egyesület időről-időre segíti a rászorulókat. Az ünnep előtti időszakban, és december végén is nagyon aktívan tevékenykedtek önkénteseikkel együtt.

Tóth Viktória

Fotó: Laufer László

A két ünnep között ajándékmentő felhívást tettek közzé, azokat a felajánlásokat várták, ha esetleg valaki olyan ajándékot kapott, ami már megvan, vagy nem tudja használni, esetleg nem tetszik az illata, színe, akkor bevihette azt a Mosolymanó Jótékonysági Központba. Az összegyűjtött ajándékokat az egyesület a rászoruló családok között osztja szét.

Januárra tervezett osztásokkal már előre készültek. Január 9-én, 9-12 óra között babás osztás lesz a Mosolymanó Jótékonysági Központban (Pécs Várkonyi Nándor utca 7.). Bébiétel, pelenka, törlőkendő, tápszer, lázcsillapító, női higiénia termékek vehetőek majd át itt, érkezés alapján, a készlet erejéig, maximum 3-féle dolgot választhatnak a résztvevők, és nem lehet rá előre jelentkezni. 

Január 16-án ruhaosztást tartanak, melyre időpontfoglalás lesz az előtte lévő héten, az alapján lehet majd érkezni. Január 23-án pedig élelmiszer és edény osztás lesz, hasonló rendben. Csak az igazoltan rászoruló, regisztrált családok számára tartják az ingyenes osztásokat. Adományokat pedig hétköznaponként 8-17 óra között várnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!