Böllércsapat

2024.01.27. 16:20

Február 3-án rendezik meg a negyedik disznóvágást Drávaszabolcson

Rajnai-Zsíros Krisztina

Illusztráció

Fotó: m.e.s.t.o.c.k

A község önkormányzata február 3-án immár negyedik alkalommal szervezi meg a Drávaszabolcsi Disznóvágást. A buszmegálló melletti régi boltnál a böllércsapat 7.30-tól megkezdi a sertés feldolgozását, a Drávaszabolcsi Falufejlesztő és Faluszépítő Egyesület tagjai pedig elkészítik a disznótoros ételeket. Kóstolásra fél kettőtől lesz lehetőség (kizárólag helyben fogyasztással). A hurka-, kolbász-, vagy töltöttkáposzta-kóstoló a drávaszabolcsiaknak ingyenes, külsősöknek támogatói jeggyel vehető igénybe (1000 Ft/fő). 

A disznóvágást kulturális csoportok fellépése is színesíti: 14 órától a Mecsek Táncegyüttes, 14.30-tól pedig a Biseri Drave Tamburazenekar lép fel. A korábbi évekhez hasonlóan idén is pálinkaversenyt és nyársdugó versíró versenyt hirdetnek. A verseket a helyszínen, 15 óráig lehet leadni. Ezen kívül a három legzamatosabb pálinka termelőit is díjazzák (nevezni a helyszínen lehet 12 és 13 óra között). Az eredményhirdetésére 15.30-kor kerül sor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!