Top100

2024.01.27. 11:04

Két baranyai technikum is szerepel a legjobbak között

Huszonhetedik helyen a Baranya Vármegyei SZC Zipernowsky Károly Műszaki Technikuma, a 93. helyen pedig a Baranya Vármegyei SZC Radnóti Miklós Közgazdasági Technikuma szerepel a hazai technikumok friss listáján.

Bama.hu

Fotó: Google maps

A Technikumi Rangsor 2024 TOP 100-as listája a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének, az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével készült. A rangsor az adatok rendelkezésre állása függvényében 2023-as (pl. beiratkozó tanulók 8. évfolyamos érdemjegyei, bemeneti kompetenciamérés, érettségi eredménye stb.) és 2022-es adatok (SZIR-STAT digitális eszközhasználatra vonatkozó adatai) felhasználásával készült. A végeredményt az egyes mutatók normalizált skálán elért pontszáma adta. 

A Technikumi rangsorban szereplő intézmények átlagos teljesítménye 2024-ben összességében javult a 2023-as rangsorhoz képest. Jobb lett a bejövő tanulók bemeneti kompetenciamérési átlaga a szakképzési kompetenciamérésben, javultak az érettségi eredmények, továbbá csökkent a bukások aránya.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!