Jól halad a felújítás

2024.01.31. 11:30

Látványos munkákra lehet számítani idén Siklóson

Jól halad a Szolgáltatóház energetikai korszerűsítése Siklóson. A városban idén több pályázati projekt kivitelezése kezdődhet meg.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Forrás: Riegl Gábor

A Területi- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében elnyert pályázati projektek közül már folyamatban van a siklósi Szolgáltatóház energetikai korszerűsítése, ennek munkálatai az első félévben befejeződnek. A beruházás során a külső homlokzatokra és a tetőre is utólagosan hőszigetelés kerül, az elavult, nem megfelelő energetikai jellemzőkkel, műszaki paraméterekkel bíró homlokzati nyílászárókat pedig korszerű, hőszigetelő üvegezésű nyílászárókra cserélik. 

Az épület tetejére napelemeket szerelnek fel, és akadálymentesítik is a házat, melynek keretében a hátsó bejáratnál egy – az akadálymentes közlekedést biztosító – rámpát, illetve egy akadálymentes mosdót  alakítanak ki. Ezen kívül az épületről szóló legfontosabb információkat feltüntető információs táblákat, valamint a közlekedőről nyíló helyiségeket megjelölő funkciójelző táblákkal jelzik majd. Az épület nem csak energetikai, hanem esztétikai szempontból is megújul. 

Riegl Gábor polgármester elmondta, az első félévben – jó esetben már tavasszal – megkezdődhet az elkerülő út melletti kerékpárút építése is a máriagyűdi és a vokányi körforgalom között. Ezután sorban, ahogy a közbeszerzési eljárások zárulnak, következnek a többi projektek, tehát ezek kivitelezései várhatóan az év második felében indulhatnak meg: kívül-belül megújul a Köztársaság téri Óvoda, átalakítják és megújítják a Szolgáltatóház előtti teret, továbbá egy körforgalmat építenek a Gyűdi és a Felszabadulás út kereszteződésébe. Ezen kívül, szintén a siklósi önkormányzat nyertes pályázatának köszönhetően a siklósi fürdőben megújítják a medencéket és környezetüket, valamint egy játszóteret építenek és korszerűsítik a vendégfogadó rendszert. 

Önerős beruházások is lesznek az idei évben Siklóson: folytatják az évekkel ezelőtt megkezdett parkoló építési programot, a járda felújításokat, a közterületi utcabútorok, padok gyártását és kihelyezését, valamint mindezek mellett a hivatal egy földszinti részének belső felújítása is megvalósul 2024-ben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!