Sokakat várnak

2024.01.06. 12:30

Tovább folytatódnak idén is a nagy sikerű férfitalálkozók

Februártól tovább folytatódik a Pécsi Egyházmegye nagy sikernek örvendő, Férfitalálkozók című programsorozatának harmadik évada. Február 1-jén a Magtár Látogatóközpontba várják az érdeklődő férfiakat.

Wald Kata

Februártól tovább folytatódnak a nagy sikerű férfitalálkozók a Pécsi Egyházmegyében. Immár a harmadik évadban jár a nagy érdeklődésre számot tartó, a férfiakat megszólító programsorozat, amelynek során ezúttal a személyes élet határvonalai, közösség és magány, Isten akarata személyes életünkben, valamint gyászunk és veszteségeink nagy kérdéseire keresik a választ a résztvevők az egyes alkalmakon. 

A Felföldi László, pécsi megyés püspök kezdeményezésére 2021 őszén életre hívott, a férfiakat, édesapákat és nagyapákat megszólító férfitalálkozók koncepciója hívő katolikus férfiakból álló csoport együtt gondolkodásából forrta ki magát. Akkor kristályosodtak ki a találkozók férfiakat érintő témái és kérdései, melyekről az egyházmegye hét településén, Pécsen, Mohácson, Szekszárdon, Pakson, Tamásiban, Dombóváron és Szigetváron minden évadban négy sorozatban hallhatnak előadásokat az érdeklődők. 
 

– A Pécsi Egyházmegye férfitalálkozóinak első évadát olyan nagy érdeklődés övezte, hogy a szervezők 2022 őszén a másodikat is elindították, majd borítékolható volt a harmadik évados folytatás a már megszokott helyszíneken, újabb témák mentén

 – részletezte a Pécsi Egyházmegye. – Felföldi László pécsi megyés püspök minden egyes helyszínen személyesen vesz részt a kötetlen hangvételű összejöveteleken, ahol mindig teret kap a jókedv és persze sosem marad el a közös imádság és ének – tették hozzá. 
Az első évad a férfiak nagy sorskérdéseit állította előtérbe, majd a következőben az emberi és isteni szó kérdésköreit, félelmeink és reményeink, kudarcaink és sikereink, valamint az egyház és a világ összefüggéseit járták körbe. 

A rendezvénysorozat február 1-jén folytatódik Pécsett, a Magtár Látogatóközpontban, majd 2-án ugyanitt tartják meg a programot, azt követően pedig a baranyai helyszínek közül Mohácson február 9-én, Szigetváron pedig március 22-én várják az érdeklődőket, 18 órára. 
 

– Felföldi László és a szervezők hívnak minden érdeklődőt, és kérik, hogy felekezeti hovatartozástól függetlenül hívják meg ismerőseiket, barátaikat, munkatársaikat, szomszédaikat, tehát bárkit, akit érdekelhetnek a férfi élet nagy témái 

– hangsúlyozta a Pécsi Egyházmegye. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!