Jubileum

2024.02.06. 16:40

Az autista gyerekekért zajlott az idei 100 km-es örömfutás

Mohay Réka

Lezajlott a hétvégén a tizedik, jubileumi Szederkény–Bóly 100 kilométeres közösségi futás, melyre 67 fő nevezett az ország minden tájáról, ebből 48 fő ért célba. A résztvevők között idén is képviseltette magát a FutaPécs egyesület is.
– Nincs év FutaPécs teljesítő nélkül – fogalmazott az egyesület. 

– Idén a társalapító, Varju Vilmos kiváló SE tagunk teljesítette a 100 kilométert a jubileumi eseményen. Vili ezzel 6. alkalommal ért célba, így az örökranglistán a második a teljesítéseket tekintve (az első Kovács Ádám 8-szoros teljesítő). Vilmos mellett további FutaPécs indulók voltak Kormos Edina, aki 43 kilométeres távot futott, valamint Abai Róbert, aki egyéb távon indult és fotózott is.


A kezdeményezés tíz éve indult, Inhoff József, valamint Varju Vilmos nevéhez kötődik. A futás a FutaFöld SE támogatásával zajlott.
A program igazi örömfutás, a hangsúly tehát nem a versenyzésre kerül, hanem a közös futás örömére. A száz kilométert sokan teljesítik minden alkalommal, ám a jelentkezők választhatnak rövidebb távot is, nincs szigorúan meghatározott útvonal vagy távolság.

A résztvevők 100, 57, illetve 43 kilométeres, valamint egyéb távokat tehettek meg, lehetőség volt kerékpáros részvételre is. Az eseményből származó bevételeket jótékonysági célokra fordítják, idén a szekszárdi Esőmanóknak nyújtanak támogatást.

Az Esőmanók Tolna Megyei Autista Gyermekekért Közhasznú Egyesület, az autizmussal élő gyermekeket nevelő családok érdekvédelmét és érdekképviseletét segíti sorstársi, érdekvédelmi, szakmai segítséget nyújtva számukra a nevelés, oktatás, képességfejlesztés, életvezetés területén.
Szakemberek közreműködésével információs segítséget adnak, felvilágosító programokat szerveznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!