Sajtótájékoztató

2024.02.06. 12:00

Egyre sürgetőbb lenne a patacsi turbókörforgalom létrehozása!

A baranyai vármegyeszékhely nyugati felében található körforgalom miatt folyamatossá váltak a dugók, de a jelenlegi városvezetők az idei költségvetés tervezésekor sem beszéltek a megoldásról – vélekedett a Musch Zoltán fideszes képviselő a helyszínen megtartott keddi sajtótájékoztatóján.

Bóka Máté Ciprián

Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető tavaly novemberben jelentette be, hogy amennyiben a 2024-es önkormányzati választáson a pécsiek a polgári oldalnak szavaznak bizalmat, akkor rendeleti úton terelik el a Pécsen jelenleg átmenő kamion forgalmat, valamint a 6-os út és a pécsi elkerülő út találkozásánál lévő patacsi körforgalmat kétsávosra bővítik. A beruházással úgynevezett turbókörforgalmat alakítanak ki. 

– Az itt lakók és az itt áthaladók rendszeresen tapasztalhatták, hogy kilométeres sorok és hatalmas dugók vannak. Ez tarthatatlan állapot, de a baloldali városvezetés amikor áradozott az idei évi költségvetésről, de egy szót sem hallottunk új elkerülőút létesítéséről, vagy pedig az említett körforgalom bővítéséről.  Péterffyékre ez ügyben nem számíthatnak a patacsiak, de mi elkötelezettek vagyunk és amennyiben a jobboldalra szavaznak a pécsiek, akkor élhetőbb, környezetbarátabb Pécsre szavaznak 

– mondta Musch Zoltán fideszes képviselő keddi sajtótájékoztatóján. 

A baloldali városvezetés egyébként az államra, a kormányra mutogat, ha hasonló közlekedési gondok merülnek fel, jellemzően igyekeznek kibújni a felelősség alól, s úgy tesznek, mintha nem Pécs határain belüli problémákról lenne szó. Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető azt is bejelentette, hogy mivel a város közlekedési helyzete tarthatatlan, rendszeres dugók nehezítik meg a pécsiek mindennapjait, és ezt tetézi a városon átmenő teherforgalom is, ezért „felül fogjuk vizsgálni a közlekedési helyzetet és mielőbb megoldást fogunk kínálni”.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!