Sok a feladat

2024.02.24. 11:15

Idén is támogatják a közmunkásokat

A város önkormányzata a korábbi évekhez hasonlóan idén is támogatja a közfoglalkoztatottakat, hogy ezzel is megbecsülje a Siklósi Városgondnokság dolgozóinak munkáját.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Képünk illusztráció

Siklóson a közfoglalkoztatottak a bérükön felül negyedévente – márciusi, júliusi, augusztusi és decemberi kifizetéssel – alkalmanként 60 ezer forint rendkívüli támogatást kaphatnak. Erre a képviselő-testület döntése alapján több mint ötmillió forint keretösszeget irányozott elő az önkormányzat. 

Emellett a szociális rendelet alapján számos egyéb módon támogatja a siklósi önkormányzat a lakosságot. A megfelelő feltételekkel, illetve szociális rászorultság esetén igényelhető lakbértámogatás (a szegregátum felszámolására irányuló projekt keretében felújított bérlakások bérlőinek), rendkívüli települési támogatást, rendszeres települési gyógyszertámogatást, 65 éven felüliek részére települési támogatás, tanévkezdési, szülési és temetési támogatás, valamint lakásfenntartási települési támogatás is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!