Enyhe idő

2024.02.23. 13:40

Javítják az utakat a téli hibaelhárítások után

Tavaly több mint 2800 meghibásodást hárítottak el a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. szakemberei, amelyből jócskán jutott a téli időszakra is. A fagyosabb hónapokban ideiglenesen helyreállított útszakaszok most új burkolatot kapnak.

Bama.hu

Képünk illusztráció

Fotó: Czinege Melinda

Az aszfaltüzemek újraindulásával, az enyhe időjárást kihasználva a szokottnál hamarabb kezdődött meg a korábban ideiglenesen, fóliás betonnal helyreállított téli hibahelyek, útburkolatok, járdák végleges javítása. A TETTYE FORRÁSHÁZ megbízásából Pécs 35 pontján összesen 710 négyzetméternyi útburkolatot és mintegy 80 négyzetméternyi járdát állítanak helyre az út kezelőjének előírásai és elvárásai szerint.

A tervezetten március végéig befejeződő javítások öt ütemben zajlanak. A február 26-i héten az Ady Endre utca és a Vöröskereszt utca sarkánál (Budaiváros), a Felsőgyükési utcában (Felsőgyükés) és a Sétatér utcában (Pécsbánya) folynak az aszfaltozási munkálatok.

A szintén most startoló városi útfelújítási programhoz kapcsolódva (amelyben városszerte tizenhét utca felülete kap új burkolatot a pécsi önkormányzat megbízásából) a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. az érintett utcákban is kicseréli vagy szintbe hozza a sérült, elavult, megsüllyedt aknafedlapokat, csapszekrényeket - olvasható a szolgáltató közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!