Szemléletformálás

2024.02.29. 14:40

Klímabarát tanösvényt, erdei iskolát terveznek Szászváron

A klímaváltozás hatásaira, következményeire uniós pályázati támogatás segítségével hívná fel a figyelmet Szászvár, és a környékbeli 24 település - a tervek szerint többek között klímabarát tanösvényt alakítanának ki, képzéseket, tanulmányutakat, erdei iskolát szerveznének.

Wald Kata

 A lakossági szemléletformálás és tájékoztatás kiemelten fontos része a projektnek - ennek érdekében különféle programokat terveznek az iskolákban és óvodákban, illetve az érintett településeken élők többek közt a komposztálás, esővízgyűjtés, magaságyás készítése, klímabarát kertészkedés részleteivel, fontosságával is megismerkedhetnek majd.  

Az uniós pályázatban Szászvár a konzorciumvezető, partnerei - összesen 24 települést felölelve - a Keleti-Mecsek Egyesület, a Mesés Mecsek Turisztikai Társulás és Alsómocsolád Község Önkormányzata, valamint a Hét Patak Gyöngye Natúr Park. 

Vidák Krisztina, Szászvár polgármestere a programot bemutató beszámolójában kiemelte, a klímaváltozás következményeként időjárásunk átalakulóban van, nem egyértelmű már, hogy milyen típusú növényeket termeljünk, hogyan védekezzünk a forró nyarak ellen, vagy éppen mit kezdjünk a rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű csapadékkal, hogyan tudjuk azt hasznosan felhasználni. A kérdések megválaszolásában nyújt segítséget a projekt, amelynek megvalósítására 21 ezer eurós támogatásra nyújtottak be igényt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!