Felújításra szorulnak

2024.02.27. 15:00

Komoly problémákat állapítottak meg Szederkényben

A tavalyi évben felmerült a szederkényi templom homlokzat-felújításának és festésének a kérdése. Ennek okán a pécsi püspökség műszaki emberei megvizsgálták a szederkényi és a nyomjai templomot, és sajnos mindkettőnél komoly statikai problémákat állapítottak meg (épület süllyedése, torony mozgása, repedések, lábazat felázása, vízelvezetés, stb.).

Rajnai-Zsíros Krisztina

Mint elmondták, csak ezen munkálatok elvégzése után kerülhet sor a szederkényi templom külső felújítására. Maml Balázs, Szederkény polgármestere elmondta, most mindkét templom felújítására készül egy-egy költségvetés; a beruházásokat alapvetően a püspökség és az egyházközség fogja finanszírozni, de várhatóan szükség lesz majd önkormányzati forrásra és gyűjtésre is. A templomok felújításának sorrendjéről, és a szükséges munkálatok priorizálásáról is a püspökség fog dönteni.

Miután az egyházközség tavaly értékesítette a plébánia épületét, átmenetileg szükségük van egy helyiségre, ameddig a nyomjai templomban kialakítanak egy közösségi helyiséget. Ezért a szederkényi önkormányzat kötött az egyházközséggel egy együttműködési megállapodást, hogy egyházi közösségi célokra (hittanóra, lelkigyakorlat, megbeszélések) térítésmentesen használhatják az Intermelody próbatermét az „Aranyló Alkonyat” ingatlanban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában