Felújításra szorulnak

2024.02.27. 15:00

Komoly problémákat állapítottak meg Szederkényben

A tavalyi évben felmerült a szederkényi templom homlokzat-felújításának és festésének a kérdése. Ennek okán a pécsi püspökség műszaki emberei megvizsgálták a szederkényi és a nyomjai templomot, és sajnos mindkettőnél komoly statikai problémákat állapítottak meg (épület süllyedése, torony mozgása, repedések, lábazat felázása, vízelvezetés, stb.).

Rajnai-Zsíros Krisztina

Mint elmondták, csak ezen munkálatok elvégzése után kerülhet sor a szederkényi templom külső felújítására. Maml Balázs, Szederkény polgármestere elmondta, most mindkét templom felújítására készül egy-egy költségvetés; a beruházásokat alapvetően a püspökség és az egyházközség fogja finanszírozni, de várhatóan szükség lesz majd önkormányzati forrásra és gyűjtésre is. A templomok felújításának sorrendjéről, és a szükséges munkálatok priorizálásáról is a püspökség fog dönteni.

Miután az egyházközség tavaly értékesítette a plébánia épületét, átmenetileg szükségük van egy helyiségre, ameddig a nyomjai templomban kialakítanak egy közösségi helyiséget. Ezért a szederkényi önkormányzat kötött az egyházközséggel egy együttműködési megállapodást, hogy egyházi közösségi célokra (hittanóra, lelkigyakorlat, megbeszélések) térítésmentesen használhatják az Intermelody próbatermét az „Aranyló Alkonyat” ingatlanban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!