Az igazi értékek nyomában

2024.02.12. 14:03

Különféle programok várják a párokat a házasság hetében

Megkezdődött a házasság hete országos rendezvénysorozat, amelynek részeként Pécsett is különféle programok várják a párokat. A rendezvényeken családról, házasságról, hivatásról elmélkedhetnek a résztvevők, illetve házastársi tapasztalatokról hallhatnak előadást.

Wald Kata

Fotó: MoMo Productions

Ezen a héten tartják a házasság hete országos rendezvénysorozatot, amelynek részeként Pécsett is különféle programok várják az érdeklődőket. 

- Rendkívül gyorsan változó világunkban az emberi kapcsolatok is gyorsabban változnak, fejlődnek, ezért szükséges, hogy a házasságban élők is meg tudjanak újulni, frissülni, új közös célokat találni, illetve a változó körülményekhez, az új élethelyzetekhez egymással együttműködve tudjanak alkalmazkodni 

- fogalmaz ajánlójában a Pécsi Egyházmegye. - Az állandó megújulás témakörével a szervezők azokat a párokat is szeretnénk megszólítani, akik már a házasságuk második felének új kihívásaival szembesülnek, akár gyermekeik kirepülése után kell új célokat, új életformát kialakítaniuk. De a téma a fiatal házaspárok számára is tartogat előadásokat, ismeretterjesztő alkalmakat, beszélgetéseket - emelik ki. 

A témához kapcsolódóan számos egyházközség szervez alkalmakat a párok találkozására, kapcsolatuk épülésére - Pécsett is több program várja az érdeklődőket. 

A Pécsi Baptista Gyülekezet Házasünnep - Változzunk együtt! című rendezvényén február 16-án, pénteken 17.30 órai kezdettel Prekopa István családgondozó lelkész, és felesége, Erna várja workshopra a házaspárokat a gyülekezet imaházában, Pécsett, a Bokor utca 52. szám alatt. 

A Pécs-Belvárosi Református Egyházközség kötetlen beszélgetésre hívja a párokat február 15-én 17 órára a Pécs-belvárosi református gyülekezeti terembe (Szabadság út 35.) , ahol a házasságról, családról, hivatásról elmélkedhetnek a résztvevők - az est vendégei Wébel Zsolt, a Baranyai református Egyházmegye esperese és felesége Márta, akik több éve tartanak rendszeresen workshopokat ebben a témában. - Közreműködésükkel egy igazán hangulatos és kreatív estet tölthetünk a párunkkal. Az alkalom után finom sütemények mellett folytathatjuk a beszélgetést - írják ajánlójukban a szervezők.

A Pálos Lelki Központban a házastársi tapasztalatokról hallhatnak előadást és beszélgethetnek a résztvevők a február 16-án 19 órakór kezdődő Hűségriadó címet viselő rendezvényen. A párkapcsolati témájú előadást Pechan Dávid és felesége, Ágnes tartják. 

- A hűtlenség körülvesz minket. Ami elromlik, azt lecseréljük, otthagyjuk. A hűség helyett a vágyaink kiteljesítése vált értékké. Hogyan tud két ember mégis együtt élni az önmegvalósítás korában? Példákat hozunk arra, hogy kitartani egymás mellett egy életen át igenis érdemes, mert jó. Körbejárjuk, hogyan tudjuk ápolni kapcsolatunkat, hogy ne üresedjen ki a házasságunk. Szót ejtünk arról, hogyan álljunk hozzá a harmadik személyek felől érkező veszélyeknek

 - részletezi a program tematikáját a Pálos Lelki Központ. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!