Kell a chip

2024.02.25. 19:15

Lomtalanítás után eboltásra hívják fel a lakosok figyelmét

Kővágószőlős önkormányzata tette közzé a felhívást, miszerint február 27-én lomtalanításra készülhet a helyi lakosság. A hulladékot e napon reggel 6 óráig kell kihelyezni a lomtalanítás során érkező gyűjtőjárat számára. Ezt követően március 22-23-án eboltásra kerül sor a településen.

Mohay Réka

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: tetiana_u

A lomtalanítás keretén belül elszállítják a háztartásokban feleslegessé vált, a rendszeresített hulladékgyűjtő edényben méretük miatt el nem helyezhető, kiselejtezett lomhulladékok (pl. nagyobb méretű berendezési tárgyak, bútorok, ágybetétek stb.). A lomhulladékot az ingatlanok előtti közterületre oly módon kell elhelyezni, hogy az a jármű- és gyalogosforgalmat ne akadályozza, a zöldterületeket és a növényzetet ne károsítsa, ne járjon baleset vagy károkozás veszélyének előidézésével, valamint a begyűjtő szállítóeszköz által jól megközelíthető legyen.

Az önkormányzat emellett a március 22-én esedékes eboltásra is felhívja a kővágószőlősiek figyelmét. A kutyák kötelező veszettség elleni oltása és chippel történő ellátása 16:00-16:30 óra között a Helytörténeti kiállítás mellett, 17:30 órától az Újtelepen, március 23-án 9:30 10:00 óra között a Helytörténeti kiállítás mellet lesz elérhető. 

– 2013 januártól veszettség ellen oltani, bármilyen beavatkozást végezni csak chippel ellátott kutyán lehet

 – figyelmeztet az önkormányzat. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!