Ketyeg az óra

2024.02.20. 12:30

Már nem sokáig lehet jelentkezni a középfokú intézményekbe

A központi felvételi vizsgát január 20-án tartották, magyar nyelv és irodalomból és matematikából kellett megírni, ha a diák olyan középiskolába szeretne menni ahol ez a felvételi követelmények között szerepel.

Tóth Viktória

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: Máthé Daniella

Baranya vármegyében 14 intézményben lehetett 9. évfolyamra jelentkező vizsgát tenni. Hat évfolyamos gimnáziumi vizsgatípust pedig 2 iskolában lehetett írni.

Az Oktatási Hivatal honlapján már nyilvánosságra hozták a vizsgadolgozatok előzetes eredményeinek átlagait és eloszlását. Így a felvételizők összehasonlíthatják teljesítményüket, és megalapozottabban dönthetnek arról, hogy mely középfokú iskolákba jelentkezzenek. Ugyanis már csak február 21-ig lehet jelentkezni a középfokú intézményekbe.  

A középfokú felvételi eljárásban a 8. évfolyamos jelentkezők felvételi lapjait az általános iskolák töltik ki. A 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban továbbtanulni szándékozóknak a lapokat egyénileg kell kitölteniük az Oktatási Hivatal honlapján elérhető, erre létrehozott felületen. A kitöltött dokumentumokat kell eljuttatni a kiválasztott középfokú iskolákba és az OH-ba. Célszerű több intézményt, illetve tanulmányi területet megjelölni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!