Új épületszárny

2024.02.28. 15:00

Nagy az öröm, bővül a komlói bölcsőde

A Komló Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás sikeres pályázatot nyújtott be az az felhívásra „Bölcsődei nevelés fejlesztése Komlón” címmel. A pályázatot Magyarország Kormánya és az Európai Unió 175.000.000 forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

Wald Kata

Bővül a komlói bölcsőde 2024.02.26. Jelenleg a Komló Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás Szilvási Bölcsőde 3 gondozási egységgel, 5 csoportszobában 68 fős férőhelyen fogadja a 20 hetes és 3 éves kor közötti gyermekeket. A szilvási bölcsődébe jelentkező gyermekek száma az elmúlt években egyértelműen meghaladta a felvehető maximális gyermeklétszámot. Jelen projekt alapvető célja, hogy új csoportszoba kerüljön kialakításra annak érdekében, hogy további 14 bölcsődei férőhellyel fogadhassa az intézmény a legkisebbeket Komló városában. 

A beruházás keretein belül nem csak egy új szárny épülhet meg, hanem a kor követelményének megfelelő eszközökkel is bővül a bölcsőde, valamint akadálymentesített közlekedőfelületek és infokommunikációs táblák segítik majd az eligazodást. A projekt keretében tervezett energiahatékony beruházás hozzájárul a zöld átmenet eléréséhez, a klímastratégiában megfogalmazott célok megvalósulásához. A beruházás befejezése 2024 vége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!