Szakmaismeret

2024.02.14. 13:01

Napelemes helikopter is készül a versenyen

Megkezdődtek az idei szakmaismereti versenyek - a gépipar, elektronika és elektrotechnika, vendéglátás, építőipar, illetve gépjárműgyártás mellett újdonságként ebben az évben a turizmus ágazatban is próbára tehetik magukat a pályaválasztás előtt álló gyerekek.

Wald Kata

Az általános iskolások körében évek óta óriási érdeklődés övezi a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK) által szervezett megmérettetést. - A Gép-ésszel verseny során a gépipar, a Villany-Ászban a villamosipar-elektronika, az AutóMániában járműtechnika, az Épít-ésszel versenyen az építőipar, az Ide-süss! -ben a vendéglátás, a Turizmustra versenyben pedig a turisztika területét ismerhetik meg a diákok - emelte ki a PBKIK. 

A versenyek első fordulója február 1-jén startolt: online kérdőívet kell kitöltenie a csapatoknak. A második fordulóban szakterülettől függően napelemes helikoptert, hajtóművel ellátott körhintát, pneumatikus targoncát, házikót, makettet kell építeniük a diákoknak az iskolában, illetve egy gasztronómiai trend alapján menüt kell összeállítaniuk, vagy egy baranyai turisztikai látványosságot kell bemutatniuk. A PBKIK tájékoztatása szerint a döntőre a tavaszi szünet után kerül sor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!