Úszik a hitelben a város

2024.02.13. 12:09

Színvonal: szarozott egyet Péterffy alpolgármestere a közgyűlésen

A pécsi baloldali városvezetés részéről már korábban is lehülyézték a politikai ellenfeleiket, volt, hogy megaláztatásról beszélt a volt női alpolgármester. Immár az emberi ürülék is téma lett a közgyűlésben a Gyurcsány Ferenc féle városvezetők részéről.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Löffler

Úszik az EIB-hitelben Pécs, de Gyurcsány Ferenc jelöltje, Péterffy Attila megpróbálta letagadni azt a 16 milliárdos adósságállományt, amelyet 2046-ig kell a pécsieknek visszafizetni. Amikor azonban a pécsi közgyűlésben az idei költségvetés vitájában ezzel szembesítették a baloldalt, akkor a senki által meg sem választott, de Péterffy által pozícióba emelt Ruzsa Csaba - ahogy a köznyelv is mondja - idegállapotba került, és hosszú magyarázkodásba kezdett.

„Szart se csináltak"

A különböző vádaskodásokkal teletűzdelt felszólalása végül arra futott ki, hogy kijelentette, hogy az előző városvezetés idején „szart se csináltak".

Az MSZP-DK-s önkormányzat gazdasági alpolgármestere a rendkívül színvonalas megszólalásában többek között arra reagált, hogy a nemzeti oldal részéről Barkóczi Csaba fideszes képviselő felsorolta, hogy az előző városvezetés idején mennyi befektetőt hoztak, aminek köszönhetően emelkedett meg az iparűzési adóbevétel az elmúlt években. A Péterffy-féle EIB-adóssághegynek köszönhetően pedig az idei esztendő nem a szabadság éve lesz, hanem a brüsszeli bankároknak és a kiszolgáltatottságnak az éve lesz - mondta.

Nyomoznak az ügyben

– Ne óbégasson, kolléga úr – így szólt oda az egykor még Európa Kulturális Fővárosának számító, 2000 éves múltra visszatekintő Pécs első embere, Péterffy Attila egy tavalyi ülésen. A polgármester akkor azért akad ki, mert a jobboldali ellenzék kérdőre vonta azért, mert hitelből közel 15 milliót fizettek egy vállalkozónak, aki a baloldal által kiírt közbeszerzésen elnyerte 2020-ban a munkát a Magyarürögi vízfolyás rendezésére, de azt végül nem valósította meg. Az ügylet miatt nyomozás indult.

„Az, hogy tök hülye vagy, az alap"

– Az, hogy tök hülye vagy, az alap – mondta egy másik közgyűlésen Péterffy alpolgármestere az egyik jobboldali képviselőnek mikrofonon kívül. Pechére azonban a televíziós közvetítésben is jól hallható volt mindez, és az is, hogy jót kuncognak az alpári stíluson a baloldali képviselők.

Ellenségeket látnak

Péterffy főátvilágítója, Bodnár Imre baloldali ügyvéd a választások előtt fenyegetőzött – állítólag csak az ismerőseire értve –, hogy aki a Fideszre szavaz, azt ellenségként kezeli.

Nőkkel szembeni lelki terror

A jelenlegi városvezetés által az alpolgármesteri posztjáról eltávolított Bognár Szilvia arról szólt korábban, hogy amíg alpolgármester volt, akkor úgynevezett mobbingban, munkahelyi lelki terrorban volt része: a levelezést megtagadták, elzárták az információk elől, kézi irányítás és „a hátsó füstös szobákban” megszületett szóbeli utasítások voltak jellemzőek.

A legsötétebb idők

Azt is elmondta, hogy a baloldali koalíciónak azt javasolja, hogy a„Pécs Jövője elnevezést cseréljek le Pécs Múltjára, mert ezek a módszerek az ország legsötétebb időszakát idézik”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!