Fejlesztés

2024.02.24. 12:00

Új bölcsődei épületre kap támogatást Szentlőrinc

A város önkormányzata 210 millió forint támogatást nyert. Az Európai Unió és a magyar állam társfinanszírozásával valósul meg az új bölcsőde. A Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv „Bölcsődei nevelés fejlesztése” keretében meghirdetett felhívásra készül el 14 bölcsődei férőhely, épül új, energiahatékony bölcsődeépület, valamint új játszóudvar és parkolóhely kialakítása valósul meg.

Mohay Réka

Képünk illusztráció

Fotó: Sipeki Péter

A fejlesztés eredményeként az Arany János utcai óvoda területén újonnan létrehozott, energiahatékony, 14 férőhelyes, integrált bölcsőde, parkoló és játszóudvar épül. A 3 év alatti gyermekeket nevelő, Szentlőrincen és térségében élő szülők munkaerőpiacra való visszatérésének segítése, ezáltal a családok életminőségének javítása a cél. A kisgyermekes családok igényeit elégítik ki ezzel,  illetve segítik a hátrányos helyzetű gyermekeket és családjaikat.

 A tervek szerint családbarát programokat is szerveznek. A gyermekek egészséges táplálkozásának, reformétkezésének segítése, az ételallergiában szenvedő gyermekek diétás étkeztetésének biztosítása is fontos szempont. A tervek szerint a beruházás 2023. november és 2024. május között készül el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!