Jövőre nyithat

2024.03.05. 09:33

Letették az új bölcsőde alapkövét Hosszúhetényben

Rajnai-Zsíros Krisztina

Új bölcsőde épül Hosszúhetényben, melynek alapkövét az elmúlt héten Hargitai János országgyűlési képviselő jelenlétében tették le. Csörnyei László, a község polgármestere elmondta, az önkormányzat a beruházásra az uniós forrású RRF (Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz) pályázatán 420 millió forint támogatást nyert, melyből egy kétcsoportos, 28 férőhelyes intézményt tudnak felépíteni és berendezni, emellett beltéri és kültéri játékokkal is felszerelik a bölcsődét. Maga az épület az év végére készül el, azután következik az engedélyeztetés, így várhatóan a jövő év folyamán meg is nyithat a bölcsőde.

Hosszúhetényben számos fejlesztés történt az elmúlt években: több helyen rendezték a csapadékvízelvezető rendszert, termelői piacot alakítottak ki, belterületi utakat újítottak fel. A most épülő bölcsődével sincs vége a fejlesztési folyamatnak, hiszen hamarosan megújul a mozi épület, és a kultúrház is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!