Úszógumit előkészíteni

2024.03.15. 11:58

Nem kell várni a pécsi akvaparkra, úgyis elázunk a belvárosi pocsolyákban

Elég egy enyhe tavaszi zápor Pécs belvárosában, az utcák máris kalandparkká változnak. Ha meguntunk tovább várni a pécsi akvaparkra, elég ilyenkor egy sétát tenni a kátyúk és úthibák, mélyedések és repedések tengerében, a vizes élmény garantált.

MW

Fotó: Laufer László

A belváros kevésbé forgalmas, szűkebb utcáin is gyakori, hogy a járókelők egy nagy adag pocsolyavizet kapnak a nyakukba az autósoktól. Arra is akadt már példa a pécsi központban, hogy egy jól irányzott, ellentmondást nem tűrő fröccsentés után leparkoló jármű sofőrjét a parkolóig üldözték reklamáló áldozatai.

Azonban bármennyire is méltatlankodást vált ki egy-egy ilyen élmény, a probléma nem elsősorban az autóval közlekedőkben rejlik. Az utak rettenetesen egyenetlenek gyakorlatilag az egész városban. Elég egy rövid sétára vagy ügyintézésre indulnunk a belvárosban, a Király utcában is utunkat állják az úthibákból és a járda mélyedéseiből kialakult pocsolyák. De ha át kívánunk kelni egy-egy útszakaszon, az autók számára kialakított részek is tele vannak hupolagokkal és kisebb-nagyobb kátyúkkal. Ha éppen nem is fröccsentik ránk tartalmukat az arra közlekedő gépjárművek, a kalandpark élmény továbbra is adott, hiszen győzzük átlépkedni, pontosabban átugrálni, a járdák mentén húzódó termetes pocsolyákat, melyek felteléséhez elegendő egy könnyed zápor is. Annyui biztos, edzésben maradunk, ha bokatörés és komolyabb sérülések nélkül átvészeljük az esőzéseket.

Hiába a mediterrán jellegű éghajlat, a pécsi útviszonyoknak köszönhetően könnyen beszerezhetünk egy megfázást a változékony tavaszi időben átázott cipőink és ruházatunk által, de a tisztító szolgáltatóknak is adunk feladatot, amikor a sárfoltokkal tűzdelt kabátjainkat próbáljuk meg újra vállalhatóvá tenni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!