Március 15.

2024.03.15. 11:00

Pécsi szaktekintélyeket tüntettek ki a nemzeti ünnep alkalmából

Pécsi közgazdászt, idegsebészt, szemész szakorvost és az egyetem professor emeritusát is kitüntettek március 15-e alkalmából a Pesti Vigadóban csütörtökön.

Balikó Gergely

Forrás: Csák János hivatalos Facebook-oldala

A díjakat Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár adta át az MTI tudósítása szerint.

Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Dr. Forrai-Werling Márta okleveles közgazdász, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Szak- és Továbbképző Központjának igazgatója, valamint Dr. Schwarcz Attila idegsebész, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Klinikai Központja Idegsebészeti Klinikájának igazgatója, egyetemi tanár.

Az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett tevékenysége elismeréseként Magyar Érdemrend Tisztikereszt és Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetéseket vehetett át Dr. Buda József orvos, a Pécsi Tudományegyetem professor emeritusa és Dr. Csutak Adrienne szemész szakorvos, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Klinikai Központja Szemészeti Klinikájának igazgatója, egyetemi tanár, a Magyar Szemorvostársaság főtitkára.

A Magyar Érdemrend parancsnoki keresztje polgári tagozat kitüntetést kapta: Dr. Kellermayer Miklós Szent-Györgyi Albert-díjas orvos, az orvostudomány doktora, a Pécsi Tudományegyetem professor emeritusa az egyedi molekulamódszerek fejlesztése és alkalmazása, valamint a nanobiotechnológia területén folytatott kutatói és oktatói munkája elismeréseként.

A nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Érdemrend tisztikeresztje díjjal tüntették ki csütörtökön dr. Révész Mária történészt, a Fidesz pécsi szervezetének egykori elnökét. Az elismerést az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc kitörésének 176. évfordulója alkalmából a Karmelita kolostor épületében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes adta át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!