Abaligeten és Pécsen egyaránt

2024.03.01. 12:02

Rendhagyó programokkal készül a Barlangok Hónapjára a DDNPI

A 2024 márciusában megrendezésre kerülő Barlangok Hónapja kampány célja Magyarország különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése.

Balikó Gergely

Fotó: Laufer László

A hónap folyamán a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság (DDNPI) és a Janus Pannonius Múzeum (JPM) rendhagyó programokkal várja a látogatókat Abaligeten és Pécsen egyaránt. A kampány részeként március 1. és 10. között az Abaligeti-barlang és a Denevérmúzeum 21 százalékos kedvezménnyel látogatható – számolt be a nemzeti park a honlapján.

Ismertetésük szerint március 1-én fotós túrát rendeznek az Abaligeti-barlangban, amelyen fotós szakvezető segítségével lesz lehetőség a cseppkövekben gazdag barlang képződményeinek fényképezésére. Másnap az Abaligeti-barlang felett húzódó Denevér tanösvényen szerveznek egy felszíni túrát, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a mészkőterületekre jellemző formakinccsel, valamint a területen előforduló állat- és növényvilággal, természeti értékekkel.

Március 8-án tematikus barlangtúra következik az Abaligeti-barlangban, amelynek résztvevői megismerkedhetnek a barlang különleges természeti képződményeivel és a cseppkövek növekedésének folyamatával. A következő nap, március 9-én barlangi biológiaórát tartanak az Abaligeti-barlangban.

Március 10-én pedig izgalmas programként a résztvevői saját fejlámpájuk fényénél járhatják be az Abaligeti-barlangot, és megtapasztalhatják a teljes koromsötétséget is. A programra 18 éven felülieket várnak. A DDNPI tájékoztatásában jelzett, a tematikus hónaphoz március végi programokról későbbi cikkünkben számolunk be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!