Adományozás

2024.04.14. 12:00

Tonnaszám gyűlt a rászorulóknak szánt élelem

Rendkívül sikeresen zárult a Pécsi Egyházmegyében is Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által meghirdetett nagyböjti tartós élelmiszergyűjtés – országszerte mintegy 17 ezer rászoruló család ünnepi asztalát gazdagították a nagylelkű felajánlások.

Wald Kata

Idén immár tizenharmadik alkalommal hirdette meg – a nélkülözők segítésének ősegyházi hagyományát felélesztve – a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtést a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia. Az országos akció során a templomokban az erre kijelölt helyen helyezhették el március elején egy héten át a felajánlásaikat az adakozók, valamint az egyházmegyei karitászközpontok és adománypontok is fogadták a nagylelkű felajánlásokat. A kezdeményezés a Pécsi Egyházmegyében is rendkívül sikeresnek bizonyult. Bármilyen tartós élelmiszert szívesen fogadtak: liszt, cukor, rizs, tészta, búzadara, olaj, konzervek, zacskós leves, tartós tej, keksz, édesség, lekvár, kávé, tea - többek közt ezeket gyűjtötték.

rászoruló, pécs, ünnepi asztal
Országszerte mintegy 17 ezer rászoruló család ünnepi asztalát gazdagították a nagylelkű felajánlások
Forrás: Katolikus Karitász

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia az akció meghirdetésekor kiemelte, a gyűjtés jó alkalom arra is, hogy ahol még nincs plébániai karitász csoport, ott alkalmi segítőcsoportok alakuljanak az egyházközségekben. A nagyböjti adománygyűjtés egyben lehetőséget is teremtett arra is, hogy újabb egyházközségekben karitász csoport szerveződjön.

A Pécsi Egyházmegye ismertetése szerint a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által meghirdetett „Tartós szeretet” nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtő akciót a Katolikus Karitász bonyolította le országszerte.

– A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász nagy örömmel és hálával mond köszönetet mindazoknak, akik részt vettek és segítettek a húsvéti élelmiszergyűjtésben. Az országos akció lenyűgöző eredményekkel zárult: az ezreket megmozdító kezdeményezés során összesen több mint 150 tonna élelmiszert sikerült összegyűjteni, ami mintegy 17 ezer rászoruló család ünnepi asztalát gazdagította alapvető élelmiszerekkel

 – részletezte az adatokat a beszámolójában Besenczi Zsolt, a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász igazgatója.  

A Pécsi Egyházmegyében is nagy volt az összefogás és az adományozók nagylelkűsége, melynek eredményeként 10 700 kg élelmiszer gyűlt össze - ezekből a plébániai karitász csoportok önkéntesei készítettek csomagokat és juttatták el a rászoruló családoknak húsvét előtt.

– Ez nem csupán számokban mérhető eredmény, hanem a közösség erejét és emberségét is tükrözi. Igazán nagy öröm számunkra, hogy a szeretet és az emberség jegyében együtt tehettünk a rászorulókért!

 – hangsúlyozta az igazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!