Hogy minden szabályos legyen

2024.05.15. 15:40

Adózási útmutatóval segíti a végzős diákokat a NAV

Ebben a tájékoztatóban összefoglaltuk számodra azokat az információkat, amik segíthetnek eligazodni az adózás világában, ha az iskola befejezése után dolgozni kezdesz vagy vállalkozást indítasz - szólítja meg a fiatalokat a kiadványban a hivatal.

Bama.hu

Arról is olvashatsz, hogy mi a teendő, ha tanulmányaidat nem folytatod, de még nincs munkahelyed. Annak, aki valamilyen jövedelmet szerez, adót kell fizetnie. Adózni kell például a munkabér, a vállalkozóként megszerzett bevétel és a megtakarítások nyeresége után. Adót csak akkor nem kell fizetned, ha törvény mondja ki egy adott jövedelem adómentességét. Bizonyos esetekben a fizetendő adó kedvezményekkel csökkenthető. Bízunk benne, hogy az útmutató a hasznodra válik! Az adózást, munkavállalást érintő, vastagon szedett fogalmaknak a kapcsolódó Fogalomtárban nézhetsz utána. 

Mint Barlai Krisztinától, a NAV baranyai szóvivőjétől megtudtuk, az útmutató elérhető a NAV honlapján, a www.nav.gov.hu-n.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!