Sorozatos ügyek

2024.05.26. 07:00

Újabb hatóság indított eljárást a pécsi önkormányzat ellen

Újabb hatóság indított eljárást a pécsi baloldali önkormányzat ellen. A Közbeszerzési Hatóság a Magyarürögi vízfolyás ügyében kifizetett tízmilliók kapcsán vizsgálódik. Ez az ügy, amelyben költségvetési csalás gyanúja miatt már NAV már nyomoz. Az eljárás elindítását kipattintó Tiszta Kezek Egyesület polgármesterjelöltje, Bognár Szilvia keményen fogalmaz.

Bóka Máté Ciprián

Bognár Szilvia keményen fogalmaz

Fotó: Löffler Péter

A Közbeszerzési Hatóság elnöke kezdeményezte a Közbeszerzési Döntőbizottságnál május 15-én azt az eljárást, amelynek kapcsán a pécsi önkormányzatnak a Magyarürögi vízfolyás rendezése kapcsán történt ténykedését világítják át. Sajtóhírek a hatóság ellenőrizte a vonatkozó vállalkozói szerződés teljesítésének, illetve módosításának körülményeit, amely kapcsán a törvényben lefektetett felelős gazdálkodás követelményére vonatkozó alapelv megsértésének gyanújára bukkantak. Ezért fordultak a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz az ügyben további eljárás érdekében

eljárás, pécsi önkormányzat
Újabb eljárás a pécsi önkormányzattal szemben, amit ezúttal a Közbeszerzési Hatóság elnöke indított 

 

Már nyomoz a NAV

Az ügyben már nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, miután a feljelentés alapján egy vállalkozásnak lényegében érdemi munka nélkül adtak tízmilliókat Péterffy Attila polgármesterék. A vállalkozó nevelt lánya, a pécsi városházán a DK-s alpolgármester referense, valamint Gyurcsány Ferenc helyi irodájának a vezetőjeként is emlegetik. A szintén a baloldali koalíciót erősítő Fogarasi Gábor jobbikos bizottsági elnök élettársa, jelenleg pedig DK-s képviselőjelölt is. 

 

Tiszta Kezek az eljárás kapcsán: ez egy galeri

Az ügyet kirobbantó Tiszta Kezek Egyesület polgármesterjelöltje, Bognár Szilvia az üggyel kapcsolatban azt mondta, hogy az alázat és mértékletesség kiváltképpen a közéletben minimum elvárás. 

 – A pécsiek mérlegelésére bízom, miben más Péterffy és galerije hozzáállása a közöshöz ahhoz képest, amit a kormányzati szereplőkkel kapcsolatban kritizálnak? Szerintem mindkét idézett rendszer ugyanazokat a mintákat követi: egy szűk érdekkörnek kedveznek – fogalmazott. – Mondja már meg valaki, miért mindig ugyanazok a szereplők nyerik a közbeszerzési eljárásokat? Miért ezek a szereplők tudják mindig, mekkora összeg a legalacsonyabb ár, amivel megszerzik a projekteket? Miért nem tűnik fel senkinek, hogy 3 hónappal a beruházások megkezdése után már előre nem látható fejlemények miatt ráemelni kell a kivitelezés költségeire? Azért, mert a másik is ugyanezt teszi? 

Az ellenzéki gátlástalanság is zavarja őket

A polgármesterjelölt azt is hozzátette, hogy a Tiszta Kezek különbözősége abban is megragadható, hogy őket ugyanannyira zavarja az ellenzéki gátlástalanság, tisztességtelenség és arrogancia, mint a másik elkövetők esetében.  

– Ezekkel a jelenségekkel nem vagyunk hajlandók kompromisszumot kötni, sem hallgatni róluk – tette hozzá. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!